Marquesa de Brinvilliers



Marie-Madeleine Marguerite d'Aubray, Marquesa de Brinvilliers (o Brinvilliers-Lamotte), (París, 2 de julie de 1630 — París, 17 de julie de 1676) e cunoscuta in istorie ca prima femeie care a comis inveninari in serie.A trait in Franta secolului XVII si era cunoscuta drept o doamna educata si incintatoare. Desi era tinara a fost nemultimita cu rezultatul nuntii ei si a inceput sa studieze despre veninuri...intr-o perioada in care divorturile erau ceva necunoscut.

Circulau zvonuri despre faptul ca ar fi fost dezvirginata de catre fratele sau tatal ei,care a si fost prima sa victima si la fel de usor si-a ucis doua surori pentru a fi singura mostenitoare a averii familiei si la scurt timp dupa aceea si-a ucis fata,sotul si 3 membrii ai familiei din partea sotului ei.

Distractia ei preferata era sa omoare bolnavi prin spitale...se juca cu ei,pe unii ii omora rapid iar pe altii ii lasa sa agonizeze
.Cind a fost considerata ca suspecta a fugit in Anglia si dupa aceea in Tarile Joase (Belgia,Olanda)...unde s-a retras intr-o manastire.

In 1676 a fot capturata si dupa aceea torturata si judecata de catre Tribunalul superior de Paris care a condamnato la moarte fiind gasita vinovata de moartea prin inveninare a mai mult de 60 de persoane

Leave a Reply

Mi lista de blogs

Castiga bani cu Facebook si Twitter

Con la tecnología de Blogger.